Webversie

Nieuwsbrief Metsäranta #12
15 november 2020

profile

Beste ,

Hierbij de 12e Nieuwsbrief.

Je ontvangt deze Nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je eerder bij ons hebt geboekt. Afmelden kan aan het eind van deze Nieuwsbrief.

profile
logo finnishcottage
 
In dit nummer:
 
 
 
  • De winter staat voor de deur, maar de 'warmste' november maand;
  • Nieuw in de cottage;
  • Weerstation 'Meteo Savonranta';
  • Klaarmaken voor 2021;
  • Corona in Finland;
  • Korting bij boeking.
De winter staat voor de deur

"Het weer in Finland kan heel divers zijn, van zeer koud tot zeer warm, nat, droog of sneeuw." Dat schreef ik in de Nieuwsbrief van september.
De maand november is, volgens zeggen, een van de slechtste maanden om naar Finland te reizen. Het klimaat in Sodankylä, Turku, Helsinki, Kuopio, Lapland (Rovaniemi), Tampere, Jyväskylä en Masku en overal in het land is erg slecht. Het is koud, de zon schijnt niet de hele tijd en je loopt heel vaak het risico nat te worden door regen, waar je ook gaat.
Dat mag dan misschien 'normaal' gesproken zo zijn, in ieder geval niet dit jaar. November 2020 is tot op dit moment de 'warmste' novembermaand sinds heel lang. Ik heb bijna nog geen vorst meegemaakt en ook maar een heel klein beetje sneeuw.

Bij het schrijven van deze Nieuwsbrief is het zelfs + 5c Celsius!
Voor Finse begrippen dus 'warm'.

Nieuw in de cottage

Het aantal voorzieningen in en rond de cottage wordt steeds uitgebreider.
Onlangs is er nu een 'echte kampvuurplaats' aangelegd, met meer ruimte er omheen, om 's avonds gezellig bij het vuur te kunnen zitten.
Een aantal houten (berk)banken zijn nog in voorbereiding, maar die zijn in het voorjaar klaar.
Daarnaast is er nu de mogelijkheid om boven het kanpvuur te koken.
Er is nu een 'driepoot' die boven het vuur kan worden gezet, met een echte vuurpan en een waterketel, die beiden aan de driepoot kunnen worden opgehangen boven het vuur. Ik heb een 'receptenboek' gemaakt die in de cottage ligt om inspiratie op te doen om buiten te kunnen koken.


finnishcottage-nl-driepoot-kampvuur5
Weerstation 'Meteo Savonranta'

Al veel langer is het mijn hobby om met het 'weer' bezig te zijn. Dat past wel, zeker hier in Finland. Sinds kort heb ik een eigen weersite 'Meteo Savonranta'. Op deze website kun je live het weer volgen bij mijn huis. De gegevens worden elke minuut verzonden en is dus altijd up to date. Daarnaast staan er wetenswaardigheden en gegevens op de site over wolken, weerkaarten en weersymbolen.
Het is de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. De website is in het Nederlands, Engels en het Fins.

Klik hier voor de weersite

weerstation
Klaarmaken voor 2021

Er is altijd werk aan de winkel.
Onlangs zijn er (helaas) twee grote berken omgehaald, omdat deze een gevaar vormden voor de cottage. Bij beiden zat er een diepe lengtescheur in de stam, waardoor er een risico was dat ze zouden kunnen omwaaien bij een hevige wind.
De stammen zijn inmiddels verwijderd, maar er liggen nog genoeg takken die in de hakselaar moeten worden verwerkt.

removing birch tree 1
removing birch tree 2
Corona in Finland

Finland is gelukkig ‘social distancing proof’ met 16 inwoners per km2 (voor Nederland is dit 421 per km2) en het is een land waar hygiëne hoog in het vaandel staat. Om ervoor te zorgen dat jouw vakantie veilig verloopt, delen we graag de richtlijnen die vanuit Finland opgesteld zijn. Zo kan jij onbezorgd genieten van jouw vakantie.
Dit zijn de Corona richtlijnen in Finland:
Algemene richtlijnen
• Houd 2 meter afstand van elkaar;
• Finse gezondheidsautoriteiten raden aan om een mondmasker in het openbaar vervoer te dragen en in situaties waar het moeilijk is om 1-2 meter afstand te houden van andere mensen;
Voor vertrek
• Controleer de dekking van je reisverzekering. Bv: als iemand Corona krijgt en je moet in quarantaine, is dit dan gedekt?

Gelukkig zijn het aantal corona besmettingen in en rond Savonlinna zeer beperkt. Finland in zijn geheel heeft ook een beperkt aantal besmettingen, ziekenhuis opnamen en ic-opnamen.

Korting bij boeken vóór 1 februari 2021

Om het nóg aantrekkelijker te maken om de cottage te boeken, bied ik t/m 31 januari 2021 iedereen een vroegboek korting aan van 5%. Deze korting geldt voor het huurbedrag, dus excl. borg en het linnenpakket. Kijk op de website voor nadere gegevens.

Tot de volgende Nieuwsbrief

Met hartelijke groet,
Han van de Graaf

Eerder verzonden Nieuwsbrieven vind je hier.

Contactgegevens

www.finnishcottage.nl
info@finnishcottage.nl

Copyright © 2020 | Doorsturen naar een vriend
Uitschrijven | Profiel bijwerken